top of page
IMG_5216.JPG

Symposium intensieve filmproductie Zeeuws en Oost-Vlaanderen

Tijdens het Film Festival Tegenstroom komt er een nieuw evenement. De werktitel hiervoor is “Symposium”.

 

Het Symposium intensieve filmproductie Zeeuws-, Oost- en West- Vlaanderen is gericht op het verbinden van talent in Zeeuws-Vlaanderen (NL) en Oost- en West- Vlaanderen (BE). Deze nieuwe en vaak jonge talenten krijgen hierbij een kijkje in de keuken bij een professionele filmproductie. Gedurende vijf dagen zullen deze nieuwe talenten getraind worden in het maakproces van een korte film middels theorie- en praktijkopdrachten. Het vijfdaagse programma behelst elke stap van de ontwikkelingen, financiering en productie van een korte film.

 

Naast de professionele ontwikkeling in het filmvak, speelt ook de persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol. Een onderdeel hiervan is het opbouwen van een netwerk met de mede deelnemers, coaches en professionele bezoekers van het festival. Aan het begin van de training zullen de deelnemers daarom aan een uitgebreid diner deelnemen, waarop zij elkaar beter kunnen leren kennen. Aan het einde van de week zullen alle deelnemers zichzelf en eventueel een project pitchen tijdens de industry dag op het festival.

 

Na het symposium is het de bedoeling dat de deelnemers de opgedane kennis met elkaar kunnen gaan toepassen in de grensregio Zeeuws-,Oost- en West-Vlaanderen.

 

 

Doelstellingen

 

Het symposium intensieve filmproductie Zeeuws- en Oost-en West-Vlaanderen, is een ontwikkel- en stimuleringsproject voor nieuwe makers in de regio Zeeland en Vlaanderen. Om maximale impact te bereiken is gekozen voor een traject van vijf dagen op locatie met verdieping- en netwerkmogelijkheden.

 

Het symposium heeft de volgende doelstelling: het ontwikkelen van een filmlandschap in de regio Zeeuws- en Oost- en West- Vlaanderen.

 

Deze doelstelling is opgedeeld in de volgende stappen:

 

1. Talentontwikkeling

Door een informatief programma op te zetten kan nieuw talent een volgende creatieve en technische stap maken in het werken in het filmlandschap. Kwaliteit is hierin een belangrijke peiler.
 

​2. Verbinden

Juist in de regio Zeeuws-Vlaanderen staat verbinden centraal. Door de geografische locatie is het samenwerken met Oost-en West- Vlaanderen gemakkelijk, en zelfs essentieel. Door nieuw talent elkaar te laten ontmoeten ontstaat er een kweekvijver voor nieuwe creatieve samenwerkingen.
 

3. Duurzaamheid

Het  symposium moet aanleiding zijn voor de regio om te groeien, door het tonen van hun eigen kunstenaarschap, alsmede de kansen die de regio biedt.

bottom of page